Ons verhaal

Flexpak Transparant Verpakkingsindustrie BV is in 1977 opgericht. In een kleine ruimte bij een aannemersbedrijf is er met een vier-kleuren drukpers met snijgedeelte en een zakkenmachine begonnen met het produceren van bedrukte rondellen en zakjes voor de koek- en snoepindustrie. Al snel groeide het bedrijf en namen de activiteiten grotere vormen aan.

In 1981 verhuisde Flexpak BV naar een groter pand en werd er de daarop volgende jaren geïnvesteerd in zakkenmachines, snijmachines en een vier en zes kleurenpers. De productie bestond nu niet meer alleen uit rondellen en zakjes, een belangrijke ontwikkeling was dat de bedrukte folie nu ook op rollen aan de klant geleverd werd.

Flexpak groeide enorm en het huidige pand bleek al snel te klein te zijn voor de verpakkingsproducent. In 1983 werd een grote aanbouw gerealiseerd. Eind jaren ’80 werd de productie uitgebreid met een lamineermachine. Deze belangrijke innovatie groeide uit tot één van de specialiteiten van Flexpak. In 1995 werd er begonnen met de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw met kantoren. Dit werd in 1997 in gebruik genomen. In 2009 werd de productiehal verder uitgebreid in zijn huidige vorm.

Per 1 mei 2016 is Flexpak onderdeel geworden van de OPACKGROUP.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Flexpak produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Flexpak maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP, die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen, die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Flexpak: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties, die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Flexpak newsroom.

naar nieuwsoverzicht